Filtru de apa

|
Astazi o sa va arat cum putem filtra apa dintr-un rau care este tulbure din cauza namolului si altor cateva impuritati. In principiu este foarte usor de facut, dar necesita cateva activitati pregatitoare. Avem nevoie de o sticla PET careia ii taiem fundul, de niste pietre, nisip, carbune activ si vata sau tifon din trusa de prim ajutor. Filtrarea descrisa nu este o metoda extraordinara dar poate fi o solutie de urgenta in cazuri extreme, stiind ca fara apa rezistam mult mai putin decat fara mancare. Dupa aceasta filtrare apa nu este potabila! Necesita fierbere sau daca avem pastile de cloramina (respectati instructiunile care insotesc aceste pastile! - practic sunt medicamente!) le putem folosi.
Astfel, primul strat adaugat este ultimul din filtru si vor fi niste pietre, spalate bine( chiar si in apa tulbure) dupa care adaugam primul strat de tifon, deasupra caruia asezam carbunele ( il putem cumpara din magazinele de acvaristica si are rol de filtrare chimica - ar fi ideal sa avem asa ceva in trusa de camping). Deasupra carbunelui mai asezam un strat ceva mai gros de vata sau tifon peste care punem nisipul spalat in prealabil si ideal fiert. Avem deja partile cele mai importante ale filtrului, dar tot mai trebuie sa adaugam pietris mai fin si inca un strat de vata sau tifon. Nu uita ca apa astfel obtinuta nu este perfect curata din punct de vedere chimic si biologic, si necesita un tratament suplimentar ( fierbere,cloramina), si reprezinta doar o solutie de urgenta!

3 comentarii:

Calatorul spunea...

Foarte misto. Vazusem candva la Tv cum se face dar nu mai stiam ingrediantele. Am sa incerc sa-l fac practic. Arunca un ochi la mine pe blog (cel cu bushcraft) :) Ai sa vezi pentru ce am nevoie :)

Daca ti se pare reclama poti sterge acest coment.
Bafta!

Alex Bocutz spunea...

E ok, este oarecum relevant ;), nu fac galagie decat pentru cei care nu gasesc alta metoda de promovare :)
O sa mai public treburi de genul asta, poate colaboram ;)

Calatorul spunea...

Nu ma deranjeaza ideea :)

Trimiteți un comentariu